Al CIM sabem de la importància d’educar al nens i nenes en la igualtat, i per això dediquem esforços a ensenyar al nens a detectar, prevenir i afrontar l’assetjament escolar, també conegut com a bullying.

El taller que oferim des del CIM es pot realitzar a tots els cursos escolar des de 1r de primària fins a 4t d’ESO.


Objectius generals del taller

Conèixer el bullying i aprendre a diferenciar el què és i el què no és

Sensibilitzar als nens de què el bullying existeix i que cal frenar-ho

Entendre que és responsabilitat de tots, no només de la víctima i de l’agressor

Adquirir estratègies per fer-ne front, tant si sóc víctima com observador


Aquests objectius es treballen de forma diferent entre nens i adolescents, adaptant sempre a les edats el vocabulari, els vídeos i el material visual. Els alumnes aprenen a diferenciar els tipus de bullying, els rols de cada part dels implicats, i com actuar davant dels possibles casos. A més, amb els alumnes d’ESO, es va una mica més enllà i es parlar del paper de les xarxes socials en els casos de bullying i les seves implicacions legals.

Com a clausura del taller, s’organitzen dues sessions més pels pares dels alumnes. En aquestes xerrades es tocaran els temes que s’han tractat amb els nens, i es donarà també informació específica per als pares, com indicis de bullying a nivell emocional, tècniques perquè els fills expressin aquest tipus de situacions i formes d’actuar davant d’una situació de bullying com a pares.

Si creieu que aquest és un taller que pot interessar a l’escola dels vostres fills, o us agradaria proposar-nos un de diferent, no dubteu en contactar-nos.

Ir a la barra de herramientas